Pagina's

dinsdag 21 januari 2014

Makerijen

Een tijdje stil geweest, maar zeker niet stil gezeten.

WCrollen aan je muur, niet het eerste waar je aan denkt als kalemuuropvulling, maar heus, het staat leuk. Rolletjes dubbelvouwen, in vieren knippen, met behulp van lijm bloemetjes ervan maken, verven, aan elkaar lijmen en voila!
Heb ze in een vroeger verleden ook gemaakt, en nu tijd voor een herhaling. Weet nog niet welke kleur ze gaan worden, nog even broeden.
Bezig met een jurkje voor het nieuwste nichtje, alleen de knoopjes moeten nog.
Het was tijd voor een gigantische hoeveelheid nieuw garen. Leve marktplaats.
Een gebreide sjaal losgetrokken. Jup, het is echt wol, zegt de veganist - het zou weggegooid worden, dus beter het te hergebruiken, heeft het schaap niet voor niets scheerstress gehad. Wilde ermee haken, maar dat werkt dus niet, blijkbaar. Beginnelingsinschattingsfoutje gok ik, komt vast wel een ander doel langswaaien.
Een verschrikkelijke en enorme oude-oma jas aan het upcyclen. Heb hem al in z'n geheel smaller gemaakt, de voering dus ook, en de tweede stof komt ook nog terug als onderkant en kraag. Heb zowaar een before foto, dus komt nog wel een uitgebreidere post over. Leuk om te doen, een uitdaging om het allemaal weer goed passend en netjes te krijgen.
Frummelshirtje gemaakt van perfecte tricot.
Zowaar armbandjes gemaakt, van de stof van een rok.
En een roos van een stropdas gemaakt. Heb geen lijmpistool en was ongeduldig, dus dan maar vastzetten met naald en draad. Twee keer de naald door de vinger, één keer door de nagel, één keer ónder de nagel, maar, dan heb je ook wat. Stug spul, zo'n stropdas.


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten